Home 10 Lajme 10 Kosovë 10 Aktivistë me performancë vetëdijësuese kundër dhunës ndaj grave

Aktivistë me performancë vetëdijësuese kundër dhunës ndaj grave

8:17, 14 Janar 2020

KLIKO FOTOT

Loading...

Aktivistë të cilët janë bashkuar përmes faqes “Dhunuesi je ti” do të këndojnë sot përpara Qeverisë së Kosovës himnin feminist “Dhunuesi je ti” apo “Një dhunues në rrugën tonde” i grupit ‘Las tesis’ nga Kili e cila është protestë dhe përpjekje për të ngritë vetëdijen kundër dhunës ndaj grave.

Dhuna ndaj grave në çdo formë është cenimi ma i madh që u bëhet atyre! Të drejtat e grave, gjithandej në botë, vazhdojnë të cenohen.

Gratë po vriten çdo ditë si pasojë e sistemit shtypës social e shtetëror që po e legjitimon këtë shtypje.

Në Kosovë, vetëm gjatë tre viteve të fundit janë vrarë 11 gra si pasojë e dhunës në familje.

Në këtë periudhë ka pasur 3mijë e 394 gra që kanë raportuar dhunën.

Në Kosovë, por edhe kudo në botë, dhuna vazhdon të mos njihet në të gjitha format e saj.

E kujtojmë që dhuna seksuale, emocionale, ekonomike e fizike që ushtrohet ndaj grave normalizohet nga shoqëria dhe shteti ynë cdo ditë.

Viktimat vazhdojnë të fajësohen e dhunuesit nuk dënohen!

“Me fjalët “Dhunuesi je ti!” ne i drejtohemi institucioneve tona që shtypin e dhunojnë gratë, si ato shtetërore e shoqërore. Me këtë thirrje, ne i bashkangjitemi zërit të grave gjithandej globit në përpjekje për t’u dëgjuar si një zë i fuqishëm që kundërshton një jetë me dhunë në çdo formë.”

“Prandaj, ne, Çikat dhe gratë e Kosovës po mblidhemi e po e performojmë këtë kangë bashkë! Po e protestojmë Ò«do institucion që ka dhunua gratë për së dyti kur s’kanë ofrua ndihmë e drejtësi e që vazhdojnë me bo të njëjtën sot e kësaj dite! Sa ma shumë prej zërave tonë, aq ma shumë jehonë. Jehonë për barazi e drejtësi! Shteti shtypës është dhunues!”, theksojnë këta aktivistë.

Kjo iniciativë është ndërmarrë nga aktivistë të cilët janë bashkuar përmes faqes “Dhunuesi je ti”.Faqja “Dhunuesi je ti” është kriju për me e koordinua performancën e himnit global feminist “Një dhunues në rrugën tonde” në Prishtinë.

KLIKO FOTOT

Loading...

KLIKO FOTOT

Loading...

KLIKO FOTOT

Loading...